

Kucharz, Szef kuchni - praca w restauracji
Dla naszego Klienta, renomowanej restauracji w Holandii, poszukujemy Kandydatów/Kandydatek na stanowiska:
• Szef/Szefowa kuchni
• Kucharz/Kucharka
Szukasz czegoś nowego? W twojej pracy kończy się sezon? Chciałabyś/chciałbyś zmienić otoczenie?
Ta oferta jest stworzona dla Ciebie!
Oferujemy stabilne zatrudnienie na podstawie holenderskiej umowy o pracę oraz atrakcyjne warunki finansowe i mieszkaniowe.
• Lokalizacja – Sluis
• Start – jak najszybciej
Oferta:
• Praca 5 dni w tygodniu
• Holenderska umowa o pracę
• Od 165 do 190 h/miesiąc
• Jeden darmowy, ciepły posiłek w ciągu dnia oraz drugi, w specjalnej cenie dla pracowników
• Zakwaterowanie tuż obok miejsca pracy - 15 euro/doba
• Dotarcie do pracy nie wymaga transportu, możliwość dojścia piechotą
• Wynagrodzenie szefa kuchni – do negocjacji
• Wynagrodzenie kucharza/kucharki od 2.750 do 3.000 euro brutto/miesiąc
Zadania szef kuchni:
• Zarządzanie zespołem kucharzy oraz organizacja pracy kuchni
• Tworzenie i aktualizacja menu z uwzględnieniem sezonowości produktów
• Dbałość o wysoką jakość i estetykę serwowanych dań
• Nadzór nad zamówieniami, stanami magazynowymi i kosztami surowców
• Kontrola przestrzegania przepisów BHP oraz standardów higieny (HACCP)
• Współpraca z właścicielem i obsługą sali w celu zapewnienia najwyższych standardów obsługi
• Szkolenie i motywowanie zespołu kuchennego
Zadania kucharz:
• Przygotowanie potraw do podania (przygotowanie talerzy/dekorowanie)
• Sprawdzenie dań pod kątem zgodności z wymogami prezentacji (przed podaniem)
• Przekazywanie gotowych dań
• Przeprowadzanie tymczasowych kontroli jakości (wypieczenia, smaku, koloru, płynności itp.) i dokonywanie dostosowań/dodatków, jeśli to konieczne
• Monitorowanie i rozliczanie zużytych ilości składników i półproduktów
• Zgłaszanie propozycji dostosowania menu/menu, przepisów, dodatków itp.
• Opracowywanie propozycji w przepisach i instrukcjach przygotowania itp.
Wymagania:
• Dobra znajomość języka angielskiego – wymóg konieczny
• Doświadczenie w zawodzie (kucharz – min. rok, szef kuchni min. 5 lat)
• Kreatywność, dobra organizacja pracy, odpowiedzialność
• Umiejętność pracy pod presją
• Referencje (pisemne lub dane kontaktowe)
Nie czekaj! Prześlij nam swoje CV już dziś!