

Pracownicy gastronomii - prace sezonowe
Pracownicy gastronomii - Holandia
Dla naszego Klienta, holenderskiej restauracji, która jest od 50 lat marką powszechnie znaną wielu pokoleniom jako najlepsze miejsce na pyszny lunch, romantyczną kolację lub przyjemne zakończenie dnia w najbardziej tętniącym życiem mieście w zachodnim Zeeuws-Vlaanderen, poszukujemy Kandydatów/Kandydatek na stanowisko kucharz/kucharka i pomocnik kuchni
- Lokalizacja – Sluis, Holandia
- Oferta dotyczy pracy sezonowej – 8 tygodni
- Start od zaraz
Masz przerwę w pracy? A może chcesz się sprawdzić w pracy za granicą?
Ta oferta jest stworzona dla Ciebie!
Oferujemy:
• Praca 5 dni w tygodniu
• Holenderska umowa o pracę
• Kucharz: wynagrodzenie od 2750 do 3500euro brutto/miesiąc
• Pomoc kuchenna: wynagrodzenie od 2500 do 3000 euro brutto/miesiąc
• Min. 40 h/tydzień
• Od 165 do 190 h/miesiąc
• Jeden darmowy, ciepły posiłek w ciągu dnia oraz drugi, w specjalnej cenie dla pracowników
• Zakwaterowanie jest zapewnione przez Klienta tuż obok miejsca pracy - cena 15 euro dziennie; w postaci pokoi dwuosobowych i rodzinnych
• Dotarcie do pracy nie wymaga transportu, możliwość dojścia piechotą
Zadania kucharz:
• Przygotowanie potraw do podania (przygotowanie talerzy/dekorowanie)
• Sprawdzenie dań pod kątem zgodności z wymogami prezentacji (przed podaniem)
• Przekazywanie gotowych dań
• Przeprowadzanie tymczasowych kontroli jakości (wypieczenia, smaku, koloru, płynności itp.) i dokonywanie dostosowań/dodatków, jeśli to konieczne
• Monitorowanie i rozliczanie zużytych ilości składników i półproduktów
• Zgłaszanie propozycji dostosowania menu/menu, przepisów, dodatków itp.
• Opracowywanie propozycji w przepisach i instrukcjach przygotowania itp.
Zadania pomoc kuchenna:
• Wykonywanie czynności przygotowawczych, takich jak mycie, krojenie, (wstępne) gotowanie, mieszanie itp.
• Ocena jakości (świeżość, trwałość itp.) produktów/składników, które mają zostać użyte
• Przygotowywanie naczyń i/lub części naczyń odpowiednio do przepisów lub instrukcji kucharza
• Przygotowanie potraw do podania (przygotowanie talerzy/dekorowanie) oraz podstawowych dań przy wsparciu innych osób
• Utrzymanie środowiska pracy i wyposażenia kuchni w czystości
• Utylizacja odpadów
• Pomoc w przyjmowaniu i przechowywaniu dostarczonych towarów
Wymagania:
• Dobra znajomość języka angielskiego – wymóg konieczny
• Minimum rok doświadczenia na stanowisku kucharz/pomoc kuchenna
• Mile widziane wykształcenie gastronomiczne
• Obywatelstwo kraju UE
• Skrupulatność
• Odporność na stres