Pracownik magazynu spożywczego - orderpicker €13.68 brutto/h
Opis:
Praca w dużym magazynie z produktami spożywczymi.
Na zakładzie jest kilka działów:
- dział KW – produkty suche
Zbieranie zamówień, art spożywcze, suche, zapakowane (napoje, makarony, chipsy, kosmetyki, piwo itp) Zbieranie zamówień w systemie voice-pick (komputer przekazuje pracownikowi przez słuchawkę informację dotyczące konkretnego zamówienia). W tym dziale są różne produkty spożywcze, suche, zapakowane. Pracownicy pracują przy realizowaniu zamówień. Mają na uszach słuchawki. Słyszą w nich głównie liczebniki od 1 do 100. Numer produktu, numer półki, potem dla potwierdzenia muszą powtórzyć dany liczebnik i zdejmują z półki towar, który trzeba ułożyć na wózku. Praca jest około 5-6 dni w tygodniu. Na tym dziale nie ma wymogu nauki liczebników po holendersku !
Zmiany :
1 zmiana między 5.30-14
2 zmiana zaczyna się o 14-23.00
- dział Vers - z nabiałem i warzywami i owocami.
Temperatura na chłodni 5 stopni Celsjusza .
Realizacja zamówień dotyczących nabiału , warzyw i owoców, jak również paletowanie towaru i inne prace magazynowe. Na tym dziale jest możliwość pracy zarówno przy zbieraniu zamówień (order picking) jak i w systemie Transito with colors.
a)TRANSITO WITH COLORS - roznoszenie, układnie (realokacja) produktów do podanych koszy. Pracownik bierze produkt, skanuje go a następnie roznosi. Na ścianach są kolorowe wyświetlacze a pod mini są kosze do których należy odkładać konkretne artykuły spożywcze. Praca jest około 5-6 dni w tygodniu .
Zmiana popoludniowa , start pracy miedzy 12.30 a 14.30
b) ORDER PICKING - Pracownicy pracują przy realizowaniu zamówień. Mają na uszach słuchawki. Słyszą w nich po holendersku lub angielsku liczebniki od 1 do 100. Numer produktu, numer półki, potem dla potwierdzenia muszą powtórzyć dany liczebnik w języku polskim. dopiero jeżeli słowa te zgadzają się mogą zdjąć z półki towar i ułożyć na wózku. Praca jest około 5-6 dni w tygodniu
Zmiany :
1 zmiana o 6 od poniedzialu do soboty , w niedziele o 5
2 zmiana zaczyna się o 12.30-22.30 i 14.30-24.00
c)Operator wózka widłowego bocznego ( wymagany Holenderski certyfikat)
Zakres obowiązków operatów wózków widłowych bocznych :
-Wykonywanie transportu wewnątrzzakładowego wózkiem jezdniowym
-Wykonywanie czynności pomocniczych, obsługowych i konserwacyjnych wózka jezdniowego
- dział Slagerij - produkcja mięsa
Wprowadzanie dostaw do systemu, przekazywanie produktów do chłodni, gdzie mięso jest rozwożone do osób, które porcjują je na mniejsze kawałki i pakują do pudelek. Na końcu produkt jest taśmowo pakowany do skrzynek - tempo jest dość szybkie. Na innym stanowisku pracownicy wykładają mięso na taśmę, które potem jest panierowanie i pakowane.
Jedna zmiana - start między 6 a 7
- dział Slagerij - wędliny
Tutaj pracownicy pakują wędliny, kiełbaski, szynki na tacki itp. Następnie maszyna foliuje te produkty, a na końcu pracownicy ściągają je z taśmy i odkładają do skrzynek.
Na innym stanowisku pracownik stojąc przy taśmie sprawdza czy wędliny są prosto i równo w opakowaniu.
- dział Slagerij- kiełbaski
Zakres obowiązków :
mielenie i ważenie mięsa
wrzucanie składników do maszyny
obsługa maszyny która robi kiełbaski
wkładanie kiełbasek do pieca wędzarniczego, układanie ich na wózki
nadzorowanie procesu produkcji
- dział Slagerij- expedition - z mięsem, praca na ekspedycji
Praca na tym dziale polega na sortowaniu produktów według zamówienia danego klienta, przyjmowaniu zamówień z taśmy i układaniu produktów do skrzynek do wysyłki. Zamówione przez klientów produkty kładzie się pod ekranami, na których wyświetlają się dane dotyczące zamówienia. Układa się je na paletach, foliuje i przygotowuje do wysyłki.
Na innym stanowisku praca polega na rozkładaniu zamówień do kontenerów, które potem rozwożone są zgodnie z zamówieniami do sklepów Praca jest około 5 dni w tygodniu. Temperatura ok 3-5 stopni.
Zmiany :
1 zmiana o 9.30
- dział Bakerij - z pieczywem
Na tym dziale jest ciepło. Jest on podzielony na 3 działy :
- Inpack- najpierw tutaj trafiają nowe osoby . Jest on podzielony na 2 taśmy : chleby i bulki. Pracownicy stoja przy taśmie i ściągają się z taśmy zapakowane już pieczywo, układa się je do skrzynek. Jest to dość monotonna praca. . Ok 38 h w tygodniu
Zmiany : 5-13, 7.30-15.30 , 9.45-18 , 9-17 , 13-22 , 17-2.00
- Produkcja- Praca na tym dziale polega na przygotowaniu ciasta do wypieku chleba, wrzucaniu składników do baków, w których ciasto jest mieszane, kontroli maszyny, z której wychodzi już gotowe ciasto (czy się nic nie zacina, sprawdzanie czy jest w maszynie odpowiednia ilość ciasta).
- Verdeelstraat – Segregacja zamówień do sklepów. Pracownicy rozkładają produkty do odpowiednich sklepów (oznaczonych na wyświetlaczach). Każda osoba rozkłada tylko jeden rodzaj produktu na wszystkie sklepy. Ilość skrzynek z pieczywem do wyłożenia na wózek jest pokazywana również na wyświetlaczu.
Zmiany : 8-17 , 10-18 , 10-19, 11-19 , 12-20 , 13-21 , 14-23 , 21.30-6.00
- dział Emballage - ze skrzynkami
skrzynki z odpadami po jedzeniu lub tym co się nie sprzedało wrzucane są do maszyny
wyładowanie skrzynek z ciężarówek i segregacja do której maszyny mają iść odpady
uzupełnianie skrzynek z piwem
panie segregują skrzynki pod względem wielkości, rozmiaru, koloru i marki a panowie biorą później całe skrzynki i ustawiają na paletach
Zmiany :
6-14, 8-13, 10-20, 13-23 od poniedziałku do soboty
6-14, 9-17 w niedziele
- Diepvries – dział z mrożonkami.
Temperatura na mroźni -26 Stopni Celsjusza!
Panują tutaj bardzo niskie temperatury wobec czego koniecznie trzeba grubo się ubierać. Koniecznie należy wziąć ze sobą ciepłą bieliznę, czapkę i szalik. Obuwie przystosowane do pracy w temp. minusowej zapewnia firma. Pracodawca zapewnia ciepłe, odpowiednie ubranie wierzchnie oraz rękawiczki.
Zbieranie zamówień za pomocą słuchawek. Pracownicy słyszą w nich po holendersku lub angielsku liczebniki od 1 do 100. Numer produktu, numer półki, potem dla potwierdzenia muszą powtórzyć dany liczebnik w języku polskim. dopiero jeżeli słowa te zgadzają się mogą zdjąć z półki towar i ułożyć na wózku.
Ordepickerzy nie jeżdżą wózkiem EPT, tylko ciągną wózki ręczne. Na całym dziale Diepvries dodatek do mroźni 8% obowiązuje od poniedziałku do piątku (nie ma go w weekendy, w weekendy są dodatki weekendowe) Praca jest około 5-6 dni w tygodniu
Zmiany :
zmiana między 9.30 a 20.30
Warunki pracy
- Wynagrodzenie 13,68 brutto/h + dodatki zmianowe + dodatek wakacyjny
- Praca na systemie VoicePick
- Praca 37,5 - 38h tygodniowo
- Po przepracowaniu 6 miesięcy - podwyżka na €14.61 brutto/h
- Praca zmianowa
- Istnieje możliwość pracy w nadgodzinach ( często 6 dniowy tydzień pracy)
Zakwaterowanie i ubezpieczenie
- zakwaterowanie: 137,50 euro tygodniowo (pobierane z pensji)
- Zakwaterowanie w miejscowości Kleve– po stronie Niemieckiej.
- ubezpieczenie: 35,52 + 1,94 euro (pobierane z wypłaty)
- dojazd samochodem służbowym - kierowca - bezpłatnie - pasażer - 5 euro za przepracowany dzień (pobierane z pensji)
lub dojazd rowerem
- rower - 6 euro/tydzień, kaucja za rower: 80 euro (można podzielić na odbiór po części kilku płatności)
- zakup nowego kompletu pościeli z biura - jednorazowo 45 euro (pobierane z pensji) lub własna pościel - jeśli przepracujesz min. 4 tygodnie - opłata za pościel nie jest pobierana
- zakup obuwia roboczego - 25 euro (można pobrać z pensji)
Dodatkowe wymagania
Brak